Over mij


OVER MIJ

Hallo!


Mijn naam is Bo van Nieuwenhuizen (1986). Ik ben afgestudeerd diëtist (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, 2011) en heb een masterdiploma Voeding en Gezondheid (Wageningen Universiteit, 2015). Sinds 2012 heb ik mensen in contact gebracht met gezonde voeding door als zelfstandig kok op locatie maaltijden te verzorgen tijdens (yoga)retraites en door kookworkshops te geven. Daarnaast heb ik een aantal jaar gewerkt als onderzoeker in de voedingswetenschappen. Hierdoor heb ik ruime ervaring opgedaan met zowel de praktische als wetenschappelijke kant van voeding.


Mijn zoektocht naar een gezonde leefstijl begon rond mijn 18e toen ik werd gediagnosticeerd met hypothyreoïdie (vertraagde schildklier). Door deze ziekte was ik in korte tijd veel aangekomen en voelde ik me constant moe en lusteloos. Na allerlei diëten te hebben geprobeerd kan ik de volgende concluderen:


Je gezonde gewicht bereiken en behouden gaat niet op basis van wilskracht en tijdelijk minder eten (diëten). Dat is een grote misconceptie.


Wat wél heel belangrijk is, is de kwaliteit van je voeding. In de praktijk wil dat zeggen: Voor je gezondheid en je gewicht is het van belang om zo veel mogelijk voedingsmiddelen te eten met een hoge voedingswaarde ten opzichte van het aantal calorieën. In de praktijk betekent dat een focus op de kracht van plantaardige voeding: het eten van veel groenten, fruit, peulvruchten, noten en volkoren granen.


Ik help je graag met het verbeteren van je voeding en leefstijl en hou daarbij natuurlijk rekening met jouw persoonlijke doelen, wensen en situatie. 


Wat mij energie geeft:

  • Anderen motiveren en inspireren om goed voor zichzelf te zorgen en het beste uit het leven te halen
  • Bewegen! Vooral gezellige lessen op de sportschool, van BodyBalance tot steps en XCO
  • De tijd nemen voor belangrijke dingen in het leven, zoals spelen met mijn zoontje en genieten van een goed gesprek met een vriendin
  • Om mezelf lachen als ik iets onhandigs doeBo van Nieuwenhuizen   |   bo@bovannieuwenhuizen.nl   |   0641499625