Welkom! Mijn naam is Bo van Nieuwenhuizen. 


Ik ben specialist op het gebied van gezonde voeding, leefstijl en duurzame gedragsverandering in omgeving Utrecht, Leidsche Rijn, De Meern en Vleuten.


Ik kan je helpen om op een duurzame manier op een gezonder gewicht te komen en blijven. En zo het beste uit je leven te halen!


Mijn aanpak: stoppen met diëten, maar genieten van échte voeding met een hoge kwalitatieve waarde. Praktische tips (ook voor moeilijke momenten) en goede zelfzorg met voldoende beweging en ontspanning. 


CURRICULUM VITAE


+ Diëtist (diploma 2011)

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

HBO Voeding en Diëtetiek,


+ Voedingswetenschapper (diploma 2015)

Wageningen Universiteit

Onderzoeksmaster Voeding en Gezondheid


+ Kok (2012-2018)

eigen bedrijf 'Bo Kookt'

Verzorgen van plantaardige maaltijden tijdens yogaretraites in binnen- en buitenland

Geven van kookworkshops over gezonde, plantaardige voeding


+ Leefstijlcoach (diploma 2021)

Academie voor Leefstijl en Gezondheid

Post-HBO


Persoonlijke eye openers


- Ultrabewerkte voedingsmiddelen (snacks, chocolade, chips, frisdrank) zijn zeer verslavend! Het ligt niet aan jouw wilskracht als je de verleiding niet kan weerstaan. We hebben immers een oerbrein dat alle trucjes uit de kast haalt om die snacks te bemachtigen. 


- Het heeft geen zin om een dieet te volgen waarmee je drastisch afvalt, als dat dieet niet vol te houden is of als het je risico op hart- en vaatziekten/kanker verhoogt (zoals bijna alle populaire diëten, bijvoorbeeld Atkins)


- De focus ligt niet op het eten van zo weinig mogelijk caloriëen, maar op het eten van zoveel mogelijk nutriënten en vezels. Het gaat er om dat je jezelf voedt met grote hoeveelheden salades, soepen, fruitdesserts etc. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. 


- Neem een positieve, nieuwsgierige houding aan en zie het als experiment. Dat strenge, verwijtende stemmetje mag plaats maken voor een volwassen helicopter houding. 


- Alles valt of staat bij een goede voorbereiding!