Heerlijke en voedzame maaltijden

Met zorg en aandacht bereid

Goed voor jou en de wereld

Organiseer jij een retraite en zoek je een kok/gastvrouw?


Sinds 2012 kook ik voor retraites in Nederland en buitenland onder de naam Bo Kookt. Ik heb o.a. meerdere zomers gewerkt voor Createrre in La Pinalie (Frankrijk), voor retraitecentrum Andere Boeg en Hof van Kairos (Nederland). Ik verzorg met liefde heerlijke en voedzame vegetarische/plantaardige maaltijden voor jou en jouw gasten.


Neem gerust contact op als je meer wil weten of vragen hebt (klik hier).


Vers, plantaardig, feestelijk


Mijn grootste passie is gezond en lekker eten en dat met anderen delen! Koken is voor mij iets waar ik alles in kwijt kan: creativiteit, liefde, gezelligheid, voor anderen en mezelf zorgen… En dan vooral het raakvlak tussen koken, voeding en gezondheid. Daar ligt mijn passie!


Door mijn nieuwsgierigheid heb ik ontdekt dat plantaardig eten onwijs lekker is. Als je maar weet welke producten je kan gebruiken en hoe je smaken kunt combineren. Heerlijke salades, soepen, dips, brood, smoothies, hartige taarten, exotische gerechten... Er zijn talloze mogelijkheden voor verrukkelijke ontbijtjes, lunch en simpele of juist chiquere diners. En dan heb ik het nog niet eens over de toetjes gehad.


Naast dat het zo ongelooflijk leuk en lekker is, is plantaardig eten veel beter voor het milieu, dierenwelzijn, de andere mensen op de wereld en je gezondheid. Geef het eens een kans. Kijk bij mijn recepten voor inspiratie of vraag informatie aan over het verzorgen van feestelijke maaltijden, het geven van workshops of persoonlijk voedingsadvies.


Ik heb ervaring:

- met retraites tot 25 deelnemers bij La Pinalie (Dordogne, Frankrijk), Andere Boeg (yoga retraite schip in Gorinchem) en Hof van Kairos (Winterswijk)

- met kookworkshops geven: bijvoorbeeld de workshop "Meer kleur op je bord", tot 10 personen

- als sous chef bij vegetarisch restaurant De Eetstee (Amersfoort)

- als vrijwilliger op diverse plekken, zoals Ekko, ACU en Kok in een Rok (Utrecht)


Mogelijkheden:

- Het is voor mij mogelijk om rekening te houden met intoleranties en dieetwensen (ook vanuit mijn achtergrond als diëtist)

- Ik kan een kleine workshop verzorgen tijdens het weekend, bijvoorbeeld voorafgaand aan de lunch op zondag


Voorbeelden van maaltijden:

  • Kleine hapjes, zoals gevulde paddenstoelen met gekarameliseerde rode ui, dadels en rozemarijn; zelfgemaakt brood met houmous, baba ganoush en muhamarra
  • Verwarmende soepen, zoals romige pompoensoep met gember en bosui; pittige maissoep met komijn
  • Lekkere hoofdgerechten, zoals Thaise rode curry met zoete aardappel en aubergine; Marokkaanse tajine schotel
  • Lichte salades, zoals spinaziesalade met mangochutney dressing en geroosterde pinda’s; gemengde bonensalade met citroen en verse kruiden
  • Hartige en zoete taarten (voorbeelden: zomerse tomatentaart met tijm, honing en mosterd; worteltaart met glazuur en walnoten)
  • Gezonde zoetigheden (voorbeelden: frozen fruit yoghurt; chocolade mousse met granaatappel)